Schadeaangifte

 

Hebt u een schadegeval? Om uw dossier snel en efficiënt te beheren, vragen wij u om één van de onderstaande formulieren in te vullen. We contacteren u dan zo snel mogelijk. 

Een ongeval? Schade aan uw woning of wagen? Neem snel contact met ons op. Door onze ervaring als verzekeringsmakelaar weten we precies wat we moeten doen om u snel te helpen. Bovendien bieden wij ook een luisterend oor.

Een verzekeringsmakelaar doet veel meer dan uw schadedossier indienen en opvolgen. Wij luisteren ook naar uw verhaal en bieden ondersteuning waar nodig. 

Bij Moonen Vliegen assur bent u geen dossiernummer, maar een mens van vlees en bloed. U kunt op ons rekenen. 

 

Belangrijke elementen om de schade te kunnen begroten zijn de volgende:

Neem zoveel mogelijk foto's.

In afwachting van het bezoek van de expert is het belangrijk om foto's te maken en te bewaren  van de verschillende ruimtes van uw woning (ook buiten), toestellen, meubels, andere voorwerpen. Neem ook foto's van de voeding in uw koelkast, diepvries voor u ze weggooit.

 

Hou bij hoe lang u schoonmaakt. 

Noteer de uren die u nodig hebt om de woning op te ruimen en schoon te maken.
 

Hou spullen die u kan schoonmaken zoveel mogelijk bij.

Denk aan meubelen en textiel. Hou eventuele rekening van de schoonmaak (droogkuis of andere) goed bij. 
 

Maak een inventaris op.

Wanneer de eerste schoonmaak achter de rug is, maakt u best een eerste inventaris van de schade op (toestellen, kledij, meubelen,...). Dat bespaart u én de expert heel wat tijd waardoor de schade sneller geregeld kan worden.
 
Heeft u nog aankoopbewijzen van bepaalde beschadigde goederen, kledij,... neem deze dan mee op in de inventaris. Hebt u deze niet meer, geen paniek, geef dan zo veel mogelijk informatie over het toestel of voorwerp: korte beschrijving, het merk, het model, de aankoopdatum, enz.